Dokunmatik ya da akıllı saatler, tipik bir kol saatinin tasarımında sunulur. Birçok özelliğe sahip giyilebilir cihazlardır. Geleneksel kol saatlerinin aksine akıllı saatler, sadece zamanı vermez, çok daha fazlasını yapar. Akıllı saatler özellikle iyi bir fitness yardımcısıdır. Su geçirmez özellikleri sporcular için avantajlar sağlar. Teknoloji tutkunlarının favori cihazı akıllı saatler meraklısına çok şey vaat ediyor! Peki, dokunmatik saat nedir? Dokunmatik saat özellikleri ve akıllı saat avantajları nelerdir?

Dokunmatik Saat Nedir?

Giyilebilir teknolojiler giderek gelişirken, bu teknolojinin ilk temsilcileri olan akıllı saatlere talep giderek artıyor. Dokunmatik saat, insanların hayatını kolaylaştıran dijital saatlerdir. Akıllı telefonlarda bulunan birçok uygulamayı takip etmeyi sağlayan akıllı saatler, diğer akıllı cihazlarla eşleştirilebilir. Dokunmatik saatlerle hareket halindeyken video izleyebilir ve müzik çalabilirsiniz. Akıllı telefon yakınınızda olmasa bile çağrılara cevap verebilirsiniz. Bunun gibi birçok özellik ve avantaj barındıran dokunmatik saatler, son yıllarda özellikle gençler arasında giderek rağbet görüyor.

Dokunmatik Saatlerin Özellikleri Nelerdir?

Dokunmatik saat pazarında üreticiler mevcut özellikleri geliştirmeye ve rakiplerinden öne çıkmaya çalışıyor. Dokunmatik saatlerin en iyi özelliklerinden bazıları şunlardır;

Uyarılar ve bildirimler: Dokunmatik akıllı saatlerin en popüler özelliği uyarılar ve bildirimledir. Bu saatlerdeki birçok özellik, kullanıcılara gerekli bildirimleri verme yeteneğine dayanır. Bu bildirimler, akıllı saat içinde bulunan uygulamalardan, bağlı cihazlardan ya da sosyal medya kanallarından gelebilir. Mesajlar ve mailler için de bildirimler sunabilir. Akıllı saatler, akıllı cihazlarla hücresel bağlantı ile etkinleştirilir. Bu sebeple akıllı telefonlarla bağlantılı birçok uyarı ve bildirim alma imkanı verir.

Zamanla ilgili özellikler: Dokunmatik saatler; kronometreler, zamanlayıcılar, çalar saat, fitness aktiviteleri uygulamaları gibi zamanla bağlantılı özellikler içerir. Bu özellikleri sayesinde akıllı cihazlardan farklı olarak daha kullanıcı dostu bir zaman takip yeteneği sunar.

Sağlıklı yaşam özellikleri: Sağlık ve sağlıklı yaşamla ilgili özellikler, birçok dokunmatik saat kullanıcısı tarafından kullanılan popüler bir özelliktir. Akıllı saatler, fitness izcisi gibi işlev görebilir. Ayrıca, sağlık ve sağlıklı yaşamla ilgili şu özellikler içerirler; kalp atış hızı monitörleri, adım ölçerler, fiziksel aktivite takibi, kan basıncı monitörleri, uyku monitörleri…

Arama ve mesajlaşma özellikleri:Yeni nesil akıllı saatler, kullanıcıların telefonlarını kullanmasına da izin verir. Dokunmatik saatlerle bir çağrı cevaplanabilir ya da herhangi bir telefon numarası aranabilir. Bu özellik dokunmatik saat kullanıcıları arasında oldukça popülerdir; çünkü telefonlarından fiziksel olarak uzakta olsalar bile akıllı saat sayesinde telefonla bağlantılarını sürdürebilirler.

Dokunmatik Saat Avantajları

Dokunmatik saatlerde çok farklı özellikler bulunduğundan bu sürekli gelişen süreç tüketici için bazı avantajlar sağlar. Buna ek olarak farklı özellikler tüketici deneyimini geliştirir.

Akıllı saatlerin temel avantaları şunlardır;

·Uzaktaki bir çocuk, akıllı saat uygulamaları sayesinde ebeveynleri tarafından takip edilebilir.

·Fitness uygulamaları sayesinde sağlıklı yaşama katkı sağlar.

·Akıllı telefonların kullanımını basitleştirir.

·Kullanıcıların favori uygulamalarını her ortamda takip etmelerine izin verir.

·Teknolojiyi her ortamda kullanmayı sağlar.

·Farklı dokunmatik saat modelleri modaya uyumludur.

·Estetik tasarımı teknolojik trendlere uygundur.

·İhtiyaç duyulan birçok şey hakkında beklenenden fazlasını sunar.

·Akıllı telefonlarla entegrasyonu sayesinde sık sık telefonları kontrol etme alışkanlığını giderir.

·Akıllı telefonlardan gelen mesajlara cevap vermeyi sağlar.

·Sosyal medya hesaplarını daha yakından takip etmeye imkan verir.

·Koşarken, bisiklete binerken, yüzerken veya başka bir egzersiz yaparken mesajlara, çağrılara veya bildirimlere göz atma imkanı sağlar.

·Her ortamda eğlenceli dakikalar geçirmeye olanak tanır.