İçeriğe atla

Tüm Ürünlerde Ücretsiz Kargo Seçeneği.

SaaTTino Blog

Bileğe Uygun Saat Nasıl Seçilir?

tarafından SaaTTino 26 Mar 2024

Günlük hayatta çok önemli bir yeri olan ve insanların en sevdiği aksesuarlardan bir tanesi olan saat, doğru ölçü ile seçilip kullanıldığı zaman şıklığa şıklık katan bir araçtır. Çoğu kimsenin saat seçiminde dikkat etmediği saat ölçüleri iyi bir izlenim bırakılması ve hoş bir görüntü yakalanması açısından oldukça önemli detaylardır.

Bileğe Uygun Saat Seçmek İçin Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Düzgün bir simetri ve doğru ölçü oranının yakalanması için saat seçiminde dikkat edilmesi gereken bazı temel faktörler vardır. Bunlardan ilki saatin kasa çapıdır. Bu çap, saatlerin en dikkat çekici ve bariz unsurlarından bir tanesidir. Kasa çapları çok büyük olan saatler saatten çok bir takı hissi uyandırmaktadır. Bu saatler genel olarak gösterişli kıyafetler ile tercih edilmektedir. Burada kişilerin yapması gereken şey bileklerinin ölçüsünü bilmek olacaktır. Eğer kişinin bileği 15 santimden kısaysa 38 milimetre çapında olan bir saat doğru tercih olacaktır. 15 ile 18 santim arası bilekler için 40 ile 42 milimetre arası çaplı saatler, 20 santimin üzerinde bileği bulunanlar için ise 44 ile 46 milimetre çapındaki saatler uygun olacaktır.

Saat ölçüleri konusunda dikkatli olmak isteyen bir kişinin ikinci olarak bakması gereken saatin kasa kalınlığıdır. Genellikle kasa çapı ile bağlantılı olan kasa kalınlığı, kasa çapının artması ya da azalması gibi durumlarda değişiklik gösterir. Saatin kordon genişliği ise dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta olarak karşımıza çıkmaktadır. İyi oranlanmış bir saat kordonu genelde kasa çapının yarısı kadar olmalıdır. Bu kordonlar kişinin tarzına göre de seçilebilir ancak, iyi bir görünüm yakalamak isteyen ve bileğinde saatin hoş bir duruşu olsun isteyen kişiler kasa çapı ile kordon genişliğinin uyumlu olmasına dikkat etmek zorundadır.

Kordon genişliği kadar etkili olan bir diğer nokta da saatin kordon malzemesidir. Deri bir kordona sahip olan saatler daha ince bir görünüm kazanırlar. Bu durum da doğrudan bilek ile alaka doğurur. Bu noktada ince bilekli kişilerin deri yerine silikon tercih etmeleri daha yerinde bir tercih olacaktır.

İnce Bilekli Kişiler İçin Bileğe Uygun Saat Seçmek

Kendilerine saat seçmede oldukça güçlük çekmekte olan ince bileğe sahip kişiler için saat seçimi konusunda dikkat etmeleri gereken bazı noktalar vardır. Bu noktalardan ilki seçilen saatin kesinlikle 40 milimetrenin altında olması gerekliliğidir. Aksi durumlarda saat kişilerin bileğinde çok bol ve kötü bir görüntü oluşturacaktır. İkinci olarak seçilen saat çok kalın ve hantal görünümlü olmamalıdır. Bu saatlerden ziyade ince ve spor ya da klasik olarak seçilen saatler ince bilekli kişilerde çok hoş durur. Bilezik ve kordon kısmının bilek boyu ile orantılı olması dikkat edilmesi gereken en önemli noktadır. Son olarak ise aşırı büyük çerçeveler ile büyük süslemelerin saatlerde yer almaması ince bilekli kişilerin saat seçiminde doğru tercih olacaktır.

Sample Paragraph Text

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis nec danos dui. Cras suscipit quam et turpis eleifend vitae malesuada magna congue. Damus id ullamcorper neque. Sed vitae mi a mi pretium aliquet ac sed elitos. Pellentesque nulla eros accumsan quis justo at tincidunt lobortis deli denimes, suspendisse vestibulum lectus in lectus volutpate.
Önceki Gönderi
Sonraki Gönderi

Abone olduğunuz için teşekkürler!

Bu e-posta zaten kayıtlı!

Görünümü satın al

Seçenekleri Seç

SaaTTino
Abonemiz olarak güncel duyuru ve kampanyalardan haberdar olabilirsiniz.
Seçeneği Düzenle
Sorularınız mı var?
Back In Stock Notification
this is just a warning
Alışveriş Sepeti
0 öğeler
0%