Çocuklar için saatlerin büyük bir önemi vardır. İlk saatini bileğine takan çocuklar, arkadaşlarına göstermek için can atar. Bu sebeple çocuklara heyecan veren saat seçimi için bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Çocuğunuzu bir kol saati ile mutlu edebilirsiniz. Saate her bakışında sizi hatırlayacaktır. Peki, çocuklar için en doğru saat seçimi nasıl yapılır? Çocuklara özel saat nasıl seçilir? İşte cevapları…

Çocuklar İçin Saatlerin Önemi

Çocuklar için saatler hediyeden öte önemli anlamlar ifade eder. Zamanı takip etmesinin yanında bir statü hissi verir. Saati koluna takan çocuk yetişkinliğe bir adım attığını düşünür. Saatleri ve zamanın akışını kontrol etmesine de yardımcı olur. Ama tüm bunlar çocuğun tarzına veya zevkine uygun doğru bir saat seçimi ile mümkün olabilir.

Saat seçimi için çocukların hayal dünyasına misafir olmak gerekiyor. Özellikle 6 ila 12 yaş arası çocuklar hem arkadaşlarında hem de ebeveynlerinde gördükleri saatleri kendi kollarına da takmak ister. Çocuklara özel saatler üreten kaliteli markalar bunun için size fikir verecektir.

Çocuk Saati Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çocuk saatleri, herhangi bir saat değildir. Bu dönemde çizgi film karakterlerinden izler taşıyan saatler çocukların en çok tercih edeceği saatler olacaktır. Bu sebeple aslında onun için saat, bir oyun arkadaşı olacaktır.

Çocuklar için saat seçerken şu hususları göz önünde bulundurmak gerekir:

·Çocuklar, kullanım kolaylığı ve dijital çağa uygun olması sebebiyle dijital ekranlı saatleri daha çok tercih edecektir. Ancak saatleri öğrenmesi açısından ilk saatin analog olmasına özen gösterin.

·Analog saatlerin kadranındaki rakamların büyük olması, saatleri öğrenmesini kolaylaştıracaktır.

·Analog saat kadranındaki karakterler, çizgiler ya da aşırı renk kullanımı saat rakamlarını tanımasını zorlaştırabilir.

·Sürekli oynayan ve hareketli olan çocukların düşmesi veya çarpmasını dikkate alarak darbeye dayanıklı saatler seçilmelidir.

·Çocuklar oyun oynarken genelde saatini çıkarmak istemez. Bu sebeple suya, çamura veya herhangi bir sıvıya dayanıklı saatler tercih edilmelidir.

·Ebeveynlerin saat kadranı üzerinde çocuklara "geçiyor” ve "var” gibi kavramları anlatması zamanı daha çabuk kavramlarını sağlar.

·12 yaş altı çocuklarda öncelikle hayal dünyalarına hitap edecek saatler seçilmelidir.

·Çocuğunuza akıllı saat almak istiyorsanız öncelikle ihtiyacı olup olmadığını düşünün. Çünkü bu saatle çok fazla vakit harcayabilir.